Hypnose metoder

Jeg er dybt inspireret af den nu afdøde psykiater og psykolog Milton Erickson, som transformerede menneskers måder at tænke på. Han var en helt og i min optik reddede han liv med sin tilgang til hypnose.

Jeg er overbevist om, at rigtig meget af den hypnose, Milton Erickson udførte, foregik i den almindelige terapeutiske samtale og ikke nødvendigvis i dyb trance. Milton Ericksons samtalestil og hans personlighed har i mine øjne en indbygget magi i sig. Magien i hans samtaler var underspillet og fremstod som et praktisk fælles syn på sagen, hvor han omformede negative tanker og idéer gennem dagligdags logik om dagligdags emner. Han tydeliggjorde på den måde, hvordan de negative tanker ofte var helt uden logik og rod i virkeligheden og styrkede samtidig klientens positive tilgang til livet. Jeg ville bestemt gerne selv have oplevet at have ham som terapeut og jeg er meget inspireret af hans tilgang til hypnose.

Hypnose er traditionelt set en afslapningsteknik, hvor man husker klienten på alt dét, klienten gerne vil huske og blive bedre til, mens klienten er i trance. Klienten slapper så meget af i kroppen og går ind i sig selv til et stadie af trance, som kan sammenlignes med den følelse, man har i kroppen, når man er lige ved at falde i søvn. Man husker alt, der bliver sagt og alt, der sker, mens man er i den tilstand. Der er altså ingen mulighed for f.eks. at få et menneske til at gale som en hane med denne terapeutiske form for hypnose og i alle tilfælde ville jeg af etiske årsager aldrig forsøge dette.

Pointen i hypnose hos en psykolog er, at det bliver en skræddersyet session, som passer til at få behandlet de negative ideer, tanker, trang eller skræk, som du vil fjerne, så de ikke dominerer i dit liv mere. Forestil dig, at dit ubevidste sind har ophobet og gemt på alle mulige dårlige tanker og har sat dem ind på din rygrad, som perler på en snor. Hver gang du trigger én af dem, sætter det en kædereaktion igang, som gør, at du bliver ved med at gentage de samme vaner og mønstre. Det er denne automatiske kædereaktion, som hypnosen hjælper med at få opløst. Nyeste forskning af Assen Alladin viser faktisk, at hypnose går helt ned på celleniveau og genopretter balance – omend dette kræver mere end en enkelt session.

For at kunne forstå hvad hypnosen gør, kan du prøve at forestille dig, at de negative tanker over tid har skabt en bred motorvej i hjernen, så selvom du oplever positive ting, så ryger tanken automatisk over på den bredeste motorvej og får dermed en negativ karakter eller forvetning. Det er simpelthen det nemmeste, for det er den vej, der er den største og som du kender bedst. Med hypnose arbejder vi på at få gjort den positive motorvej endnu bredere, så tankerne ofte og oftere vil vælge den positive vej – indtil den negative motorvej til sidste helt forsvinder..