Lavt selvværd og mentaltræning

Mange meget dygtige mennesker og mennesker med åbenlys succes kan lide af lavt selvværd. Nogle kan faktisk endda tro, at det lave selvværd er en af årsagerne til deres succes og har derfor svært ved at give slip på følelsen. Lavt selvværd manifesterer sig ofte som en grundfølelse af ikke at være god nok. De negative tanker kan blive til en selvdestruktiv vane og som nævnt før, en vane man nogle gange kun modvilligt vil slippe.

Mennesker med lavt selvværd sammenligner ofte sig selv med andre mennesker eller måler dem selv op imod deres tidligere bedrifter. Problemet er, at udgangspunktet for næste succes eller næste skridt ikke starter fra en ren tavle. Der er enorme forventninger og ofte vil personens devaluering af sig selv skabe et stort selvhad og meget ringe vilkår for at nyde livet. Med dårligt selvværd kæmpes en endeløs kamp mod den underliggende tvivl på sig selv. Tvivlen skaber afstand til en følelse af at være ok, fri og glad.

Jeg kan hjælpe med at forstå det, der foregår, så du får kontrollen tilbage. Ved at undersøge, hvordan disse idéer først sneg sig ind i bevidstheden, vil vi finde veje væk fra disse tanker. Vi vil identificere de underliggende negative beskeder og selvfortællingen og herefter udfordre disse beskeder, som over tid er blevet til sandheder. Vi bliver ved, indtil du kan acceptere og tro på de nye og bedre fortællinger om dig selv. Det plejer ikke at tage så lang tid, når først det bliver tydeligt, hvordan de negative tanker har fået lov til at styre uden et reelt modspil.