Parterapi

For mange er parterapi noget af det sidste, de prøver, inden de afslutter deres forhold. Det er rigtig ærgeligt. For jo tidligere, I kommer i gang, jo bedre mulighed er der for at rette op på de ting i jeres parforhold, der er gået skævt.

Når jeg indleder en parterapi er det først og fremmest vigtigt for mig at finde ud af, om begge parter overhovedet er interesserede i at blive i forholdet. Det kan lyde selvfølgeligt, men faktisk kan det være svært at indrømme, at man hellere vil ud af forholdet end prøve at få det til at fungere igen og især hos par, der kommer for sent i terapi, sidder den ene ofte med et ønske om at afslutte forholdet. Hvis det forholder sig sådan, kan man ikke med terapi overtale en partner til at blive i et forhold. Hvis det omvendt forholder sig sådan, at man er i tvivl og ikke rigtigt kan mærke sine følelser, så er det noget andet. Det vil terapi være en god hjælp til at afklare. 

I et forhold, hvor tingene er kørt lidt skævt, kan de negative mønstre nemt komme til at fylde mere end de gode sider af forholdet. – Man glemmer simpelthen alle de ting, man holder af ved at være sammen. Det er svært at vide, om det gode kan komme tilbage, men ved fælles mål, forståelse af hinanden og konkrete aftaler, så går det faktisk oftest rigtig godt. For at finde ud af, om du er på vej ud af et forhold eller om du stadig gerne vil være i det, vil vi tale om de situationer, som får dig til at føle, at du gerne vil væk fra forholdet og om situationerne, som giver dig lyst til at blive i forholdet. Dette vil gøre, at I sammen kan finde ud af, om I begge tror på, at forholdet har en chance. Næste skridt er at hjælpe jer til at handle og tænke anderledes, således at I bedre kan håndtere de eventuelle svære tider sammen i fremtiden. Vi vil også øve, hvordan I kommunikerer bedre med hinanden, så I ser hinandens gode intentioner og bliver bedre følelsesmæssigt tunet ind på hinanden og ikke mindst på jer selv.